PODEU FER COMENTARIS...

COM POSAR COMENTARIS A LES ENTRADES DEL BLOG: -CLIQUEU ON POSA COMENTARIS (AL FINAL DE LES ENTRADES HI HA AQUESTA PARAULA), -ESCRIVIU EL COMENTARI,SI AL FINAL SIGNEU AMB EL VOSTRE NOM SABREM QUI HA FET EL COMENTARI. -ON POSA COMENTA COM A ....PODEU SELECCIONAR "ANÒNIM" -CLIQUEU PUBLICAR. -COPIEU LES LLETRES I XIFRES QUE US DEMANEN PER A QUE SURTI PUBLICAT EL COMENTARI

dijous, 7 de març del 2013

TECNOLOGIA: VIDEO I TEXT SOBRE L'OFICI DE PINTOR

VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?v=QBzrc0kyzdI

TEXT

https://dl.dropbox.com/u/102697638/OFICI%20DE%20PINTOR%20CASTELL%C3%80.docx

L’ofici de pintor

Es diu pintor a la persona que té per professió la decoració i protecció de parets, cobertes i altres superfícies interiors o exteriors mitjançant l'aplicació de pintura.
La principal ocupació del pintor és la distribució uniforme de pintura per les superfícies a decorar utilitzant eines tals com brotxes o corrons. El pintor és contractat pels constructors o amos dels habitatges per a donar color i protecció a les seves parets i sostres d'acord als seus gustos i al disseny de l'habitatge.
Entre les seves funcions es troben el gratat de les parets per a retirar la pintura antiga o el paper pintat abans d'aplicar la nova. Per a això, utilitza
*decapants, aigua i espàtules. Escata les superfícies per a allisar-les utilitzant paper d'escata o raspalls de metall. Emplena els orificis i altres imperfeccions utilitzant masilla o escaiola i aplicant-la amb l'espàtula de masillar. Abans de pintar buida les parets retirant cables, endolls o interruptors i apartant els quadres i mobles propers a elles. Protegeix amb cinta de paper els endolls, sòcols i marcs de portes i finestres propers a la superfície a pintar. Així mateix, cobreix amb plàstics o teles la zona del sòl propera a la paret o situada sota el sostre que es va a decorar així com els mobles que poden veure's afectats per la caiguda de pintura.
El pintor utilitza diferents tipus de pintura segons les característiques de l'habitació, el tipus de superfície i el resultat buscat. Així, empra pintura metàl·lica per a cobrir canonades i recipients metàl·lics, esmalt per als radiadors o pintura acrílica per a les zones humides o afectades pel greix. A més, aplica vernissos sobre les superfícies de fusta per a protegir-les de la humitat i el deteriorament. Col·loca pintura al
“gotelé sobre les parets utilitzant una eina mecànica o manual amb orificis a través dels quals es projecta sobre creu blava. Encarrega pintura del color acordat amb el constructor o l'amo de l'habitatge o barreja diferents tints amb pintura blanca fins a aconseguir el to desitjat. Abans de començar el treball pot realitzar diferents proves de color sobre la paret per a obtenir l'aprovació de l'amo. Els pintors també col·loquen el paper pintat sobre les parets. Per a això, amiden i tallen els rotllos segons les dimensions de l'habitació, apliquen la cua i els estenen evitant crear grumolls o borses d'aire. Combinen els diferents rotllos de paper de manera coordinada de manera que el disseny quedi uniforme.
Cubeta amb pintura

Per a exercir el seu ofici, el pintor utilitza diferents eines:

Sistemes
“Airless: en aquest sistema s'utilitza una màquina que polvoritza la pintura per alta pressió però 'sense aire'. El sistema de pulverització AIRLESS (SENSE AIRE), és ideal per a l'aplicació de pintures en superfícies grans com parets, sostres, etc. Les seves característiques principals són: el principi de funcionament és per compressió de la pintura, que s'assoleix amb bombes de pintura *Airless a pistó o a membrana.

-A Pistó: comprimeixen la pintura mitjançant un pistó, el qual lliura pintura a pressió en ambdues carreres ( pujada i baixada), ja que són bombes doble efecte. Són accionades pneumàtica o elèctricament.

- A membrana: comprimeixen la pintura mitjançant una membrana, especial per a l'aplicació del látex. Són accionades elèctricament. Utilitzen mànegues d'alta pressió per a pintura que solen ser de 7,5 m o 15 m .

A la sortida de la pistola, en el bec, posseïx un orifici de sortida molt petit amb el que al passar la pintura surt polvoritzada (per descompresió). Existeixen diversos tipus de pistoles, cadascuna de les quals en combinació amb les bombes *Airless, formen diferents sistemes: Pistola *Airless, Pistola *Aircoat ( *Airless + Aire) o Pistola Electrostàtica; totes elles amb els seus diferents models. Aquest mètode de pintura no requereix de la intervenció directa de l'aire per a l'atomització del producte, pel que proporciona un alt rendiment,un important estalvi de material i mínimes dispersions. El sistema *airless ha estat concebut per a l'aplicació de tot tipus de pintures i revestiments llisos sobre metalls, fusta o en construcció. Especialment recomanat per a pintures industrials, marines i decoratives tals com vernissos, laques, esmalts, epoxis, resines,imprimacions, masillas, selladores, etc.

Corró: ho fa rodar per una
cubeta en la qual s'ha abocat una làmina de pintura per a impregnar-lo i després els llisquen per la superfície a pintar. És una eina més ràpida que la brotxa i resulta molt útil per a pintar sostres o superfícies llunyanes.

Cubeta i safata: serveixen per a traspassar pintura al corró. La safata és una superfície amb orificis que s'utilitza per a escórrer el corró i eliminar la pintura sobrant

Brotxes: de diferents grandàries utilitzades per a pintar superfícies estretes, amagades o de difícil accés

Spray: per a aplicar pintura amb spray

Esponja: s'impregna de pintura i s'aplica a trams en la tècnica cridada esponjat

Plantilles: per a pintar a través d'elles en el tipus de decoració anomenat “estarcido” (dibuix picat, amb plantilla).

El pintor treballa habitualment vestit amb un mono i una gorra per a protegir-se de les taques. De la mateixa manera, es cobreix la boca i el nas amb mascareta si necessita utilitzar productes químics.