PODEU FER COMENTARIS...

COM POSAR COMENTARIS A LES ENTRADES DEL BLOG: -CLIQUEU ON POSA COMENTARIS (AL FINAL DE LES ENTRADES HI HA AQUESTA PARAULA), -ESCRIVIU EL COMENTARI,SI AL FINAL SIGNEU AMB EL VOSTRE NOM SABREM QUI HA FET EL COMENTARI. -ON POSA COMENTA COM A ....PODEU SELECCIONAR "ANÒNIM" -CLIQUEU PUBLICAR. -COPIEU LES LLETRES I XIFRES QUE US DEMANEN PER A QUE SURTI PUBLICAT EL COMENTARI

dijous, 27 de febrer del 2014

TALLER DE CUINA: TRUITA AMB PATATES

Lluc, Maria i Héctor llegeixen, escriuen , memoritzen i tradueixen al català la recepta de la truita amb patates.

Ingredients:
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
Per a una truita individual:

2 ous de gallina fresquíssims
2 patates mitjanes blanques noves (d'uns 150 g cada una)
1 ceba de figueres, petita i rabiosament violeta.
oli d'oliva, sal
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif

 

Preparació:
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
Talleu la ceba en juliana.
Escalfeu una paella antiadherent amb 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
Salteu la ceba uns segons a foc fort, i quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la patata tallada un xic gruixuda, saleu i deixeu que també es dauri lleument
Abaixeu el foc i tapeu-ho. la patata s'ha de coure a foc lent.
A part, en un bol, deixateu els dos ous i poseu-los al punt de sal.
Un cop la patata sigui cuita, l'eixuguem de l'excés d'oli de la paella, i ho barregem tot amb l'ou.
Escalfeu la paella a foc viu. impermeabilitzeu-la amb un raig d'oli d'oliva, i aboqueu-hi, de cop, la pasta d'ou i patata. repartiu-la amb un moviment circular i deixeu que faci crosta.
Abaixeu el foc al mínim, fins que veieu que l'ou gairebé hagi quallat.
Impregneu un plat amb oli, i tapeu la paella cap per avall amb el plat.
Afegiu-hi un drap i poseu-lo al damunt del plat. exerciu-hi una lleu pressió, i amb l'altra mà al mànec de la paella, gireu tot el conjunt sobre el plat.
torneu a apujar el foc de la paella, i deixeu-hi lliscar el contingut del plat per sobre, vigilant l'operació amb l'acció preventiva d'una espàtula que n'equilibri el contrapès.
Deixeu que es faci crosta per aquesta banda i ja ho podeu servir.
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif

 

Informació nutricional:
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
plat molt nutritiu per a nens i grans. aporta proteïna d'alt valor biològic i poc greix. es recomana acompanyar-lo d'una amanida vegetal variada per refrescar.
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif

 

I de postres:
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
http://www.tv3.cat/cuinaxsolters/img/p.gif
maduixes amb suc de taronja, per alleugerir la digestió.

 


Eloi, Cristina, Oliver , Ivan i Claudia elaboren la recepta.
El proper dia de taller ho farem al revés: els que han escrit cuinaran i els que han cuinat escriuran. A l'hora de dinar vam menjar la truita que estava boníssima!!! Felicitem als cuiners!!