PODEU FER COMENTARIS...

COM POSAR COMENTARIS A LES ENTRADES DEL BLOG: -CLIQUEU ON POSA COMENTARIS (AL FINAL DE LES ENTRADES HI HA AQUESTA PARAULA), -ESCRIVIU EL COMENTARI,SI AL FINAL SIGNEU AMB EL VOSTRE NOM SABREM QUI HA FET EL COMENTARI. -ON POSA COMENTA COM A ....PODEU SELECCIONAR "ANÒNIM" -CLIQUEU PUBLICAR. -COPIEU LES LLETRES I XIFRES QUE US DEMANEN PER A QUE SURTI PUBLICAT EL COMENTARI

dijous, 9 de gener del 2014

NOU PROJECTE: DIARI JOVE ON LINE: " EL PERIÓDICO/ESCOLA REL"

AQUEST TRIMESTRE COMENÇAREM A PUBLICAR ARTICLES ON LINE EN EL NOSTRE DIARI JOVE. ÉS UN PROJECTE EN EL QUE PARTICIPEN MOLTES ESCOLES. AQUESTES SÓN LES SECCIONS EN QUE PUBLICAREM NOTÍCIES:


SECCIONS DEL DIARI JOVE DEL “PERIÓDICO DE CATALUNYA – ESCOLA REL”

 

Local
 

Notícies d’àmbit divers relacionades amb el barri, ciutat o municipi de referència del centre educatiu. A la secció ‘Local’ hi ha lloc per explicar la construcció d’una nova biblioteca, la celebració d’una cursa popular o l’eternització d’unes obres a l’espai públic.

Societat
 

Notícies que parlen de les persones que formen part de la comunitat educativa i del dia a dia del centre educatiu. En aquesta secció podeu fer una entrevista a un nou professor, escriure una crònica del viatge de final de curs, anunciar una xerrada que acollireu al centre o parlar dels vostres treballs de recerca.

Oci i cultura
 

Notícies que fan referència a actes, espectacles i esdeveniments culturals vinculats amb el centre educatiu. ‘Oci i cultura’ és l’espai per parlar del Carnaval, d’una sortida al teatre o d’un concurs literari. També hi podeu entrevistar uns companys que han format un grup de música.

Esports
 

Notícies relacionades amb esportistes i activitats esportives vinculats al centre educatiu. En aquesta secció podeu fer notícies sobre l’actualitat dels equips del centre, la celebració d’una lliga entre alumnes i professors o la trajectòria d’un company que participa en competicions importants.

Sostenibilitat
 

Notícies que posen de manifest la relació del centre educatiu amb el medi ambient, en àmbits com la gestió de materials i residus, l’estalvi energètic o el consum responsable i transformador. A ‘Sostenibilitat’ podeu explicar què feu al centre en relació a l’Agenda 21, quines mesures heu pres o quins canvis d’hàbits heu plantejat en matèria de medi ambient.

Tecnologia
 

Notícies vinculades a les noves tecnologies en relació al centre educatiu i els interessos dels joves. En aquesta secció hi encaixarien notícies sobre l’ús de les noves tecnologies al centre, la vostra experiència amb els llibres digitals o la utilització i grau d’acceptació de les diverses xarxes socials entre els companys.

Opinió
 

Espai destinat a oferir el punt de vista i l’opinió dels alumnes en relació a temes que els afecten i preocupen. En aquesta secció hi ha lloc per a articles d’opinió, tires còmiques, vinyetes i enquestes.

Considerem especialment important que els continguts del  diari siguin propers al  centre educatiu o municipi. És en aquest àmbit que els joves participants podran consultar directament les fonts informatives, contrastar-les i experimentar el periodisme en primera persona.

És important que en totes les seccions hi hagi un nombre equilibrat de persones.

Podeu llegir un exemple de notícia per secció en el diari de mostra :