PODEU FER COMENTARIS...

COM POSAR COMENTARIS A LES ENTRADES DEL BLOG: -CLIQUEU ON POSA COMENTARIS (AL FINAL DE LES ENTRADES HI HA AQUESTA PARAULA), -ESCRIVIU EL COMENTARI,SI AL FINAL SIGNEU AMB EL VOSTRE NOM SABREM QUI HA FET EL COMENTARI. -ON POSA COMENTA COM A ....PODEU SELECCIONAR "ANÒNIM" -CLIQUEU PUBLICAR. -COPIEU LES LLETRES I XIFRES QUE US DEMANEN PER A QUE SURTI PUBLICAT EL COMENTARI

dijous, 4 d’abril del 2013

HEM DESCARREGAT LA TIPOGRAFIA D’ANNA VIVES. AQUEST TIPUS DE LLETRA TÉ EL NOM D' "ANNA BETA".


HEM DESCARREGAT LA TIPOGRAFIA DANNA VIVES QUE ES DIU ANNA BETA. ÉS MOLT FÀCIL. NOMÉS CAL ANAR AL SEGÜENT ENLLAÇ I SEGUIR LES INSTRUCCIONS: http://www.annavives.com/?page_id=601

És un disseny molt divertit i original.

Al Periódico davui hi ha un article que explica qui és lAnna vives i el que ha aconseguit: crear una tipografia nova i esser candidata a català de lany. Hem copiat l'article i l'hem enganxat al nostre blog en la tipografia de l'Anna.

EL CATALÀ DE LANY. ELS FINALISTES

Anna Vives: «Jo volia treballar i ser feliç com tothom»

TIPÒGRAFA

 Forta i valenta, amb lajuda de la seva família ha creat una tipografia que sha convertit en

 un símbol. A través della, reivindica la suma de capacitats com a forma de conviure.

 Anna Vives (Barcelona, 1985), amb síndrome de Down, ha creat una lletra que és més que una lletra. 

Anna Vives va néixer el 16 dabril de 1985. Tal com ella recorda, encara no ha arribat als 28 anys. Té síndrome de Down i treballa cada dia a la fundació Itinerarium, un lloc on ha confeccionat una tipografia de lletra digitalitzada que ha triomfat a nivell internacional. Lany 2012, Vives va aconseguir crear una cosa que ella no shauria cregut mai capaç de fer, i es va convertir en un símbol per a molts. Diàriament, rep correus electrònics de tot arreu del món, de persones de diferents estrats socials, que la feliciten pel projecte. Els seus seguidors confessen que aquest treball «els ha emocionat a la vegada que els ha servit destímul per poder aconseguir els seus propis reptes», explica el seu germà Marc.

 «Anem cap a un canvi de cultura. Amb aquesta iniciativa sha demostrat que la cosa verdaderament important són les capacitats de cadascú, ja que sumant les que tenim els uns i els altres superem els nostres propis dèficits», assegura el Marc. La suma de granets de sorra de les moltes persones que envolten lAnna ha aconseguit crear la iniciativa. La lletra és una oda al treball en equip, un crit contra legoisme, una nova manera de viure.

 

 EXPERIÈNCIA LABORAL / Lany 2011, la jove va tenir la seva primera experiència laboral, que va ser molt més aspra que la seva realitat actual. LAnna era una persona perduda enmig dun supermercat. Portava els carrets dun lloc a laltre. Se sentia desemparada i inútil. «Jo volia treballar i ser feliç com tothom, però en aquell establiment em sentia molt sola i trista», lamenta lAnna. Quan va acabar el conveni amb lempresa, va passar cinc mesos més a casa buscant feina. Si per a qualsevol persona trobar-ne, actualment, és gairebé una odissea, per a les persones que pateixen síndrome de Down és gairebé impossible.

 Perquè el seu dia a dia fos més feliç, la família va decidir que lAnna assistís diàriament a la fundació on treballen. No eren conscients que allà començaria tot i que la seva germana es convertiria en una de les catalanes de lany. Vives va començar a treballar amb un ordinador de mecanografia que puntuava els errors i la pulsació. Quan ja no en feia cap, retallava les lletres de labecedari. De la retallada va passar a lescriptura. I de lescriptura a la digitalització, acompanyada dun dissenyador.

 A partir daquí, tot va venir rodat. La seva lletra sha convertit en un símbol per a grans entitats i per a centenars de persones. El Barça, lAjuntament de Barcelona i els Mundials de natació han volgut participar-ne. Lescola del centre Penitenciari Brians 2 ha declarat la seva lletra com loficial i els reclusos hi han vist una motivació per lluitar. «La lletra té un gran valor perquè està feta per una noia amb síndrome de Down. El dia que la tipo no sigui especial la deixarem de fer. Serà lèxit final perquè serà valorada com una més», reivindica el seu germà.

 

 MÉS AUTONOMIA / No obstant, en la vida de lAnna no són tot moments dolços. Quan és a casa li costa molt ser feliç i estar contenta. Malgrat els èxits aconseguits, ella no oblida que pateix la síndrome i això li dificulta la seva felicitat completa. «Els pocs moments que la veus bé és quan està mirant llibretes o retallant lletres i papers. En canvi, quan ve a treballar, sempre està alegre», explica el seu germà. «Magrada anar a treballar i guanyar-me la vida, com a tothom, per sentir-me útil», comenta la tipògrafa. Gràcies al projecte, han descobert que disfruta escrivint, pintant, creant. «A poc a poc, amb la suma de capacitats, va millorant el traç, el comportament, la seva autonomia i, sobretot, ha après a sentir-se útil, cosa que abans era impensable», afirma el seu germà.

 «La nominació a Català de lAny implica representar entitats i famílies que lluiten dia a dia. Que shagi reconegut lAnna com algú capaç de fer coses importants és un triomf que compartim

amb les persones i amb les seves capacitats», celebra el seu entorn.