Ingredients:
|
|
|
|
Per a una truita individual:
2 ous de gallina fresquíssims 2 patates mitjanes blanques noves (d'uns 150 g cada una) 1 ceba de figueres, petita i rabiosament violeta. oli d'oliva, sal |
|
|
Preparació: |
|
|
Talleu la ceba en juliana.
Escalfeu una paella antiadherent amb 2 cullerades soperes d'oli d'oliva Salteu la ceba uns segons a foc fort, i quan comenci a daurar-se, afegiu-hi la patata tallada un xic gruixuda, saleu i deixeu que també es dauri lleument Abaixeu el foc i tapeu-ho. la patata s'ha de coure a foc lent. A part, en un bol, deixateu els dos ous i poseu-los al punt de sal. Un cop la patata sigui cuita, l'eixuguem de l'excés d'oli de la paella, i ho barregem tot amb l'ou. Escalfeu la paella a foc viu. impermeabilitzeu-la amb un raig d'oli d'oliva, i aboqueu-hi, de cop, la pasta d'ou i patata. repartiu-la amb un moviment circular i deixeu que faci crosta. Abaixeu el foc al mínim, fins que veieu que l'ou gairebé hagi quallat. Impregneu un plat amb oli, i tapeu la paella cap per avall amb el plat. Afegiu-hi un drap i poseu-lo al damunt del plat. exerciu-hi una lleu pressió, i amb l'altra mà al mànec de la paella, gireu tot el conjunt sobre el plat. torneu a apujar el foc de la paella, i deixeu-hi lliscar el contingut del plat per sobre, vigilant l'operació amb l'acció preventiva d'una espàtula que n'equilibri el contrapès. Deixeu que es faci crosta per aquesta banda i ja ho podeu servir. |
|
Informació nutricional:
|
|
|
plat molt nutritiu per a nens i grans.
aporta proteïna d'alt valor biològic i poc greix. es recomana acompanyar-lo
d'una amanida vegetal variada per refrescar.
|
|
I de postres:
|
|
|
maduixes amb suc de taronja, per
alleugerir la digestió.
|
Eloi, Cristina, Oliver , Ivan i Claudia elaboren la recepta.
El proper dia de taller ho farem al revés: els que han escrit cuinaran i els que han cuinat escriuran. A l'hora de dinar vam menjar la truita que estava boníssima!!! Felicitem als cuiners!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada